Däcktips

Här har vi samlat goda tips och råd om däck och fälgar. Vi slår också hål på några myter.SDS-logo

Bakdäcken är viktigast

Visste du att de bästa däcken alltid ska sitta bak, oavsett om bilen driver på fram- eller bakhjulen? Orsaken är att det är främst bakhjulen som ser till att hålla riktningen på bilen rakt fram. Om bakdäcken vattenplanar rejält så är det svårt att få kontroll på bilen.

Videon nedan visar hur galet det kan gå när bakdäcken vattenplanar. Föraren klarade sig.

 


Vattenplaning

Något av det värsta du kan råka ut för som bilförare är vattenplaning. Det uppstår på regnvåta vägar när däcket inte kan tränga undan vattnet. Däcket  ’planar’ ovanpå vattnet och du tappat greppet.

För att undvika vattenplaning råder vi dig att vara uppmärksam på följande:

  • Håll koll på ditt mönsterdjup. Du bör aldrig köra med mindre än 3 mm mönsterdjup
  • Sänk hastigheten rejält när vägbanan är våt
  • Var uppmärksam på slitagespåren i vägbanan som ofta har djupa vattenansamlingar
  • Håll avstånd till framförvarande bil

Bilden nedan beskriver däckets kontaktyta med vägen vid 3 mm vattendjup i olika hastigheter och mönsterdjup.

9add2b519c


 

 

Rullriktning på däck

Många av dagens moderna däck är rullriktnings bestämda. Det visar sig i form av pilar på däcket eller en text  som visar rullriktningen. Det finns även asymmetriska däck med en in- och utsida på däcket. Dessa är byggda för att ge bra grepp genom däckets yttersida och bromsegenskaper på insidan av däcket. Det är synnerligen viktigt att däcken monteras korrekt. Annars försämrar du egenskaperna väsentligt och du förlorar grepp och säkerhet.


Myter om vinterdäck

”Jag kör så lite på vintern eller bara i stan så jag behöver inte vinterdäck”
”Jag väntar till snön kommer eller till 1 december innan jag lägger på vinterdäcken”

Moderna sommardäck är tillverkade för att klara bilens prestanda, både vad gäller toppfart, grepp och bromsning. Gummiblandningen är optimerad för temperaturer över 5 grader vilket gör att sommardäckets prestanda blir avsevärt sämre ju kallare det blir. Byt i tid – när dygnsmedeltemperaturen är under 5 grader.

”Jag köper billigare allrounddäck på nätet. De är ju M+S märkta, tål 210 km/h så jag kan köra med dem året runt”

Med ett sådant resonemang är man verkligen ute på hal is. Det finns inga allround eller året runt däck. Det som menas är ofta dubbfria vinterdäck som är tillverkade för mellaneuropa. Det är ett dåligt sommardäck med avsevärt högre slitage och dåligt våtgrepp på sommaren. Kan ofta fungera bra som vinterdäck på våta, saltade och snömoddiga vägar.

”Min bil har ESP, ABS, DSC och 4-hjulsdrift så jag behöver inga vinterdäck”toyofolder_02

Detta är helt fel. Alla säkerhetssystem ökar säkerheten oavsett underlag men får inte ett sommardäck att bli till ett vinterdäck. Det är däcken som ger greppet och hjälper till att stanna bilen i tid.

”Vinterdäcken är för dyra och tar för mycket plats i garaget”

Förutom de självklara egenskaperna som säkerhet och vinterdäckslagen så är det ju så att du sliter inte på dina sommardäck under vintertid, du kanske har snygga alufälgar som inte tål vintern. Se vinterdäcken som en investering och vi rekommenderar våra snygga alufälgar som är speciallackade för att tåla vägsalt. Din bil blir snygg året runt. Om du sedan säljer din bil så är det alltid enkelt att sälja dina vinterhjul på nätet. Alla Superdäck erbjuder däckförvaring där du för en rimlig kostnad kan förvara dina hjul, tryggt och säkert under rätta förhållanden.


Rätt lufttryck sparar bränslemarshal

Biltillverkarens rekommendation är ofta framtagen som en kompromiss för bästa komfort och grepp. Vi råder dig att du alltid följer anvisat tryck för max last. Du får då en bättre slitagebild på däcken och de rullar lättare – du spar bränsle. Om du ändå får mittslitage, vilket är vanligt på sportdäck med låg profil så bör du öka trycket. Kontakta din Superdäck verkstad för råd. Kontrollera ditt däcktryck 1 gång i månaden så kör du säkert och ekonomiskt.